Duchenne Heroes

Duchenne Heroes is een stevige maar ook fantastische mountainbiketocht die je raakt. Fietsen met andere Heroes over adembenemende tracks en je zo inzetten voor één groot doel: hoop op beter voor kinderen met de spierziekte Duchenne. Deze zeldzame ziekte treft vrijwel altijd jongens. In Nederland zijn er ongeveer 800 jongens met Duchenne. De spieren worden afgebroken en verdwijnen later helemaal. Daardoor belanden de meeste jongetjes voor hun twaalfde in een rolstoel.

Duchenne Heroes verandert je wezenlijk: de saamhorigheid die je ervaart, de gezamenlijke inzet, het bedwingen van de uitdagende hellingen en het samen volbrengen van de tocht. Bij de finish in Nijmegen word je na zeven pittige trackdagen als een ware held ingehaald! De tocht raakt niet alleen ons als fietsers, maar iedereen die betrokken is bij Duchenne Heroes. Alle deelnemers, alle ouders en hun kinderen met de slopende spierziekte Duchenne en niet te vergeten de sponsors. 

We halen geld op voor onderzoek
Elke mountainbiker brengt €2.500 binnen. Dat is het minimum bedrag aan sponsorgeld. Al het geld dat we ophalen, gaat naar het Duchenne Parent Project. Deze organisatie financiert het ontwikkelen van nieuwe medicijnen en behandelingen om de spierzwakte te stoppen of beperken. En dat kost miljoenen. 

We geven hoop
Ruim € 12.000.000,-! Dit gigantische bedrag is er in de vijftien edities van Duchenne Heroes opgehaald. In 2006 startte de sponsortocht met 65 deelnemers en in 2019 fietsten er bijna 300 mountainbikers mee. Zo brengen we geld bijeen voor onderzoek naar het medicijn dat eindelijk in zicht lijkt. Daarmee geven we de families hoop. We blijven fietsen, tegen de klok, want er moet nog veel gebeuren!